Rollatorlopen voor beginners in Middelburg

videoEen hindernisbaan voor rollators?  Met brug, grind, trapje en kinderkopjes. Voor veel ouderen is de rollatoroefentuin in Middelburg een flinke uitdaging. Niet voor de 80-jarige Sal de Visser, hij doet 'm lachend.

Een parkeerplaats had de architect van het gebouw van Fysico Nadorst in Middelburg in gedachten. Maar dat zagen de maten van de maatschap voor fysiotherapie niet zitten. ,,Een open ruimte, iedereen zou dan rond het pand kunnen lopen. Met alle risico van inbraak. Zo is het idee voor de rollatoroefentuin ontstaan’’, vertelt 'maat’ Klaas Reinders. De omheinde tuin biedt ruimte aan een houten boogbruggetje, grindpad, grasveldje, kinderkopjes en een bestraat trapje. Samen met het hoogteverschil een hindernisbaan voor ouderen met een rollator of met krukken. 

 1. Groot deel Veerse politiek verrast door breuk coalitie
  PREMIUM

  Groot deel Veerse politiek verrast door breuk coalitie

  DOMBURG - Politiek Veere is verrast door de beslissing van de DTV-fractie om de coalitie niet meer te steunen. Fractievoorzitter Adri Roelse zegde via een brief de samenwerking op. De wethouders Marcel Steketee (DTV), Bert van Halderen (VVD) en Arie Schot (SGP/CU) zagen dat totaal niet aankomen. Ook omdat vanmiddag een gesprek met de eigen fractievoorzitters gepland stond over de voortgang. Toch is niet iedereen verrast: ‘Het college was op een heilloze weg’.
 2. Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender
  PREMIUM

  Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender

  VLISSINGEN - Niemand ter wereld weet meer over het iconische gitaarmerk Fender dan Barrie van Ginneken uit Vlissingen. De medewerker van muziekwinkel Bax Music in Goes mag dat sinds deze week officieel zeggen. Van Ginneken (34) beantwoordde, onder tijdsdruk, 760 vragen over het instrumentenmerk foutloos en liet daarmee 5500 anderen achter zich. ,,Ik denk dat ik nu wel om een hoger salaris ga vragen.”