Volledig scherm
De vaste buslijn van Grijpskerke naar Middelburg (foto) krijgt een aansluiting op de belbus van Veere naar Meliskerke (lijn 62).foto Ruben Oreel

Ritthem krijgt doordeweeks vaste buslijn

RITTHEM - Voor het eerst sinds mensenheugenis krijgt Ritthem een vaste buslijn. Connexxion Openbaar Vervoer gaat vanaf 14 december van maandag tot en met vrijdag Ritthem met een bus bedienen die elk uur voorbijkomt, van zeven uur 's ochtends tot zeven uur 's avonds.

Lijn 61 gaat de nieuwe voorziening heten. De bus rijdt van Oost-Souburg over Ritthem en Nieuw- en Sint-Joosland naar Middelburg, en vice versa. Wie zaterdag en zondag van de service gebruik wil maken, moet een uur van te voren bellen naar 0800-2255687. Dan komt er een belbus.

Ritthem is niet het enige 'busloze' dorp op Walcheren dat met de nieuwe dienstregeling van Connexxion een busverbinding krijgt. Ook Kleverskerke, Klein Mariekerke en Gapinge worden voorzien. Lijn 59 tussen Arnemuiden en Middelburg rijdt de hele week op verzoek als belbus over Kleverskerke. Tussen Veere en Meliskerke komt vanaf 14 december lijn 62, eveneens alleen een belbus. Die doet onderweg Klein-Mariekerke, Gapinge en Grijpskerke aan. De belbussen sluiten zoveel mogelijk aan op vaste buslijnen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement