Volledig scherm
Nancy de Visser deed voor het eerst mee en wist al 7 ringen te steken. Ze won ook de vierde prijs voor de versiering. © Martijn Minderhoud

Ringrijden en meer tijdens Oostkapelse dag

OOSTKAPELLE - Oostkapelle stond zaterdag weer bol van de activiteiten, met als klapstuk de Zomerwedstrijd van de Oostkappelse Ringrijders. Veertig deelnemers stonden aan de start van deze wedstrijd die veel meer is dan alleen ringen steken.

Een rondrit over het dorp, Suukerkomme en een feestavond. Zomaar een greep uit de activiteiten die voor een dag vol vertier zorgen.

Ringrijden
Bij het ringrijden was weer Jan-Willem Poppe de beste. Hij won de wedstrijd door 23 van de 25 ringen te steken. Nancy de Visser deed voor het eerst mee en wist al 7 ringen te steken. Nancy won ook de vierde prijs voor de versiering.

Prijzen
De hoofdprijzen bij de versiering waren voor Karel Geldof en Kimberly Kodde. De pollepel ging met Kim Boone mee naar huis. De jeugdbeker was voor Quinty de Kam en de Seniorenbokaal voor Ko Francke. Jan Willem Poppe wist ook nog beslag te leggen op Dr. Rullens bokaal.

Sjezen in Vrouwenpolder
In Vrouwenpolder werd de jaarlijkse sjezenwedstrijd verreden. Na 80 beurten waren het Jorien Houterman en Ab Paauwe die 79 ringen staken en daarmee winnaar werden. Op de 2e plaats eindigde Sharon Kauffman en Bram Francke. Het podium werd compleet gemaakt door Femke Dingemanse en Jan Jakobsen. Sharon en Bram wonnen ook de pollepel. Debutante Desiree Sudmeier deed samen met Patrick Houterman mee en wist al 53 ringen te steken.

Volledig scherm
© Martijn Minderhoud