Volledig scherm
Dennis Willeboordse © Joram Bassie

Ringrijden: Dennis Willeboordse wint in Gapinge

WALCHEREN - Dit weekend stonden er vier wedstrijden op de agenda. 

Zoutelande

De koppelwedstrijd in Zoutelande was een gezellige dag met als winnaars Johnny Wisse en Amber Janse. Zij lieten de andere 17 koppels achter zich en wonnen ook de pollepel. De 1e beker werd gewonnen door Bart Jobse die in de kamp sterker was dan Vera Willeboordse. De prijs voor de meeste volgringen werd gewonnen door Stijn de Visser. De hoofdprijzen voor de versiering waren voor Danielle Clarisse en Marco Janse.

Gapinge

In Gapinge was Dennis Willeboordse weer ijzersterk. Hij won de wedstrijd en de pollepel. Hij stak samen met Sebastiaan Sturm en Ingmar Alewijnse alle 30 ringen. De 1e beker werd wel een prooi voor Sturm. In Gapinge waren er liefst 6 debutanten. Jordy Reijnierse (14 ringen), Chris Sturm (14 ringen), Deborah de Bruijn (5 ringen), Anouk Langebeeke ( 10 ringen), Marije de Bruijn (11 ringen) en de Zeeuws Kampioen Ringlopen Jent van Keulen debuteerde met maarliefst 25 ringen. 

Naast dit grote aantal debutanten was er nog een heuglijk feit. Aan het einde van de dag werden de prijzen uitgereikt door het jubilerende lid Ab Paauwe. Ab was zaterdag ringhanger en werd in het zonnetje gezet door de voorzitter, omdat hij 50 jaar lid is van de Gapingse Ringrijders Vereniging.

Ritthem

In Ritthem reden 9 combinaties de jaarlijkse sjezenwedstrijd. Leo de Visser en Lianna Brouwer wisten, als enige alle 66 ringen te steken en wonnen de wedstrijd. De prijs voor de mooiste klederdracht ging ook naar dit koppel. De 1e prijs voor de versiering was voor Irina Trujillo en Koos Zijl.

Ovezande

Een veertiental rijders namen deel aan de wedstrijd van Ringrijders Vereniging Zuid Beveland tijdens de Fair bij Nieuw Sande in Ovezande. Huibert van der Maas werd winnaar van deze wedstrijd. Hij stak 21 ringen uit 22 beurten. De Pollepel schreef hij ook op zijn naam.

Kijk voor meer informatie op www.ringrijden.nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement