Volledig scherm
Annemijn van Vossen (4) probeert op de Ring van Ouwerkerk de ring om de stok te steken © Gerrit van Loon

Ringrieë Ouwerkerk is feest der herkenning

OUWERKERK - Een paar jaar geleden was het ringrijden nog voor het ouderlijk huis van Annemijn (4) en Maud (6) van Vossen aan de ring in Ouwerkerk. Toen waren ze nog heel klein. Tegenwoordig woont de familie in Dreischor. Voor het ringrijden komen ze graag terug.

Voor het eerst is er voor kinderen ook een baan om ring te steken. Op het Kerkplein, naast de baan van de volwassen ringstekers, kunnen ze op de rug van een pony oefenen. Ze streden op deze zesde editie van het Ouwerkerkse ringrieë niet om de gouden pollepel. Die is weggelegd voor de volwassenen. Voor de kinderen ging het vooral om de belevenis.

Quote

Ik vond het heel erg leuk om mee te doen

Maud

,,Die ene had ik wel, de andere niet”, zegt Maud. ,,Ik vond het heel erg leuk om mee te doen. Ik heb zelf geen paard. We komen ook om te kijken naar Fee uit Nieuwerkerk, dat is ons oppasmeisje. Die doet met de groten mee.” Terwijl Fee zich klaarmaakt, neemt Ilze Vos uit Dordrecht nog een slokje van haar drankje op het terras van knipcafé De Barbier. Ze is voor familie zo’n drie kwartier richting Schouwen-Duiveland komen rijden. ,,Ach, via Brabant is dat best te doen. Voor het eerst ben ik hier bij. Leuk om elkaar onder deze omstandigheden eens te zien.”

Feesttent

De paarden, afkomstig van Bart van der Wekken en Jaco Groenendijk, blijven rustig onder alle bedrijvigheid. Naast de grotere feesttent is er ook voor het eerst een braderie. Het ringrijden op Ouwerkerk wordt steeds groter, ziet ook Tom Meijers (77). Zeven maanden in het jaar is hij op camping ‘t Sluitgat te vinden. De andere maanden woont hij in Zierikzee. Zo’n 25 jaar komt hij in Ouwerkerk. Buiten het gehoor van de paardenhoeven bestelt hij een patatje voor bekenden. ,,Dit is toch genieten, man!” Het feest duurt nog voort. De muziek in de feesttent start vanavond om 19.00 uur.

Volledig scherm
Ringrijden in Ouwerkerk © Marieke Mandemaker
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement