Volledig scherm
© PZC

Rijverbod voor twee mannen in Middelburg vanwege softdrugs

MIDDELBURG - Twee mannen hebben vannacht in Middelburg een rijverbod gekregen omdat een speekseltest uitwees dat ze mogelijk wiet of hasj hadden gebruikt. 

De politie kwam een 26-jarige man uit Middelburg rond middernacht op het spoor toen hij over de Prinses Beatrixstraat in Middelburg reed. Uit zijn auto kwam een flinke wietlucht naar buiten gedreven. Agenten hebben toen aan de man gevraagd of hij wiet bij zich had. De bestuurder overhandigde daarop vrijwillig een zakje met softdrugs. 

De 26-jarige man uit Middelburg is vervolgens naar het politiebureau gebracht voor een bloedproef. Het NFI gaat in het lab onderzoeken of de man meer van de werkzame stof THC in zijn bloed had dan toegestaan. 

Even later kwamen agenten een nieuwe verdachte op het spoor. Een speekseltest sloeg ook positief aan bij een 21-jarige man uit Meliskerke. Ook bij deze verdachte is bloed afgenomen op het politiebureau.

In de tussentijd hebben de twee mannen een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen van 24 uur. Als blijkt dat ze meer hadden geblowd dan toegestaan, dan zullen ze een aanvullende straf krijgen. 

  1. 12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    MIDDELBURG - De twee 12-jarige jongens uit Middelburg die gisteravond zijn aangehouden voor het bestelen van een 11-jarige jongen met geweld hebben nog meer op hun kerfstok. Terwijl ze door de politie werden gezocht, beroofden ze ook nog eens twee jongens van hun frietjes en milkshake. Het onderzoek loopt nog, maar de twee worden verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving.