De vrachtwagen zakte met zijn rechterkant door de houten brug.
Volledig scherm
De vrachtwagen zakte met zijn rechterkant door de houten brug. © Cris Sohier

Reparatie van doorgezakte brug duurt paar weken langer

videoMIDDELBURG - De reparatie van de houten brug in Middelburg waar eind januari een vrachtwagen doorheen zakte, is pas half maart klaar. De gemeente hoopte de klus deze week te klaren. Of dat zou lukken, was afhankelijk van de levering van de goede materialen.

Dat blijkt iets langer te duren. Volgens Johan Padmos zijn de juiste planken met voldoende grip voor de veiligheid van de passanten half maart beschikbaar. ,,Gelukkig kunnen voetgangers en fietsers nog steeds wel over een deel van de brug, dus helemaal afgesloten is het niet.”

De vrachtauto volgde zijn navigatie en kwam daardoor in de buurt van de Spinhuisweg op een fietspad terecht. De brug was niet bestand tegen het gewicht van het voertuig. 

Bekijk hier de video van de ingezakte brug: 

  1. T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’
    PREMIUM

    T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’

    VLISSINGEN - Je kunt als ondernemer bij de pakken neer gaan zitten door de coronacrisis, maar daar wil Roxane van den Berg niet aan. De eigenaresse van modezaken Manhattan Domburg en Manhattan Vlissingen komt daarom met een naar eigen zeggen ‘warm, eenvoudig, maar toch alles verbindend ‘feel-goodidee’: T-shirts met uitnodigende Nederlandse, Duitse en Engelse teksten. ,,Om toeristen straks het beste welkom-teruggevoel ooit te geven.”