Volledig scherm
Wim Pfaff bij de presentatie van het opgezette leeuwtje Simba in Middelburg. © Ruben Oreel

Remy mag naar Afrika, maar niemand wil de Vlissingse leeuwenwelp Simba

MIDDELBURG - De leeuwenwelp Remy, die begin deze week werd gevonden in een Tienhovense weide, wacht een veel beter lot dan de historische Vlissingse welp Simba. Remy mag in goede gezondheid naar Afrika, Simba zit nog steeds in een Middelburgse woonkamer.

Het dier werd 41 jaar geleden doodgeschoten toen hij ontsnapte uit een Vlissingse flat. Hij werd vorig jaar bevrijd uit de vriezer door preparateur Wim Pfaff. Die zette hem op en bood hem te koop aan. Maar niemand wil Simba hebben.

Simba zit alweer in een woonkamer: die van Pfaff in Middelburg. Sinds de presentatie van de opgezette welp, begin augustus bij woonwinkel Two Ladies Like Living in Middelburg, kreeg Pfaff één e-mail van iemand die Simba wel wilde hebben. Maar na Pfaff’s verzoek om nader contact bleef het stil. 

Dode dieren met een verhaal

,,Ik heb Simba aangeboden bij directeur Kees Moeliker van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Daar hebben ze iets met dieren met een verhaal.’’ Het museum heeft een collectie met onder meer de ‘dominomus’ en het skelet van de kat waar kunstenares Tinkebell een tas van naaide. Het museum heeft nog niet gereageerd. Ondertussen is Simba, waar Pfaff om het vele werk 2000 euro voor vraagt, ook te huur, en voor veel minder geld. ,,Ondernemers die de leeuw een tijd in hun zaak willen laten zien, kunnen hem halen voor een tijdje.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement