Ollo Feenstra met haar werk.
Volledig scherm
Ollo Feenstra met haar werk. © Rijksmuseum

‘Rembrandt’ van beeldend kunstenaar Ollo Feenstra uit Middelburg te zien in Rijksmuseum

MIDDELBURG - Een werk van de Middelburgse beeldend kunstenaar Ollo Feenstra is van 15 juli tot en met 15 september te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam. Haar buste van Rembrandt is geselecteerd voor de zomertentoonstelling  ’Lang Leve Rembrandt’.

Vandaag maakte de jury de winnaars van de wedstrijd bekend. Feenstra was een van de duizenden professionele en amateurkunstenaars uit binnen- en buitenland die een foto van hun op Rembrandt geïnspireerde kunstwerk instuurden. Alle disciplines waren welkom, van schilderij tot beeldhouwwerk en foto. Op basis van de ingezonden foto’s selecteerde een jury zeshonderd werken die in aanmerking komen om opgenomen te worden in de zomertentoonstelling ter gelegenheid van het 350ste sterftejaar van Rembrandt. Daarna vond nog een schifting plaats en die werken zijn deze zomer te zien. De buste van Feenstra zit daar dus bij.

Feenstra is gespecialiseerd in 3D-portretten en was meteen enthousiast toen ze van de  wedstrijd hoorde. ,,Ik heb een buste van Rembrandt op oudere leeftijd gemaakt en heb daarbij zijn etsen als uitgangspunt genomen. Dat heb ik proberen na te bootsen.” Het werk van de  zeventiende-eeuwse  kunstschilder, etser en tekenaar spreekt haar aan. ,,In zijn tijd was hij een echte vernieuwer. Ik hou zelf ook van die losse toets, ruw werken", vertelt de Middelburgse.

In totaal waren acht Zeeuwen in de race voor een plek in het Rijksmuseum, onder wie Yvonne de Kramer uit Vlissingen. Het is op dit moment niet bekend of de anderen ook zijn geselecteerd voor de tentoonstelling.

De buste die Ollo Feenstra van Rembrandt maakte is deze zomer in het Rijksmuseum te zien.
Volledig scherm
De buste die Ollo Feenstra van Rembrandt maakte is deze zomer in het Rijksmuseum te zien. © Ollo Feenstra
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement