Reder Marinus Dijkhuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Reder Marinus Dijkhuizen. © Ruben Oreel

Reder moe van jarenlang geruzie over ligplaats in Vlissingse haven

VLISSINGEN - Met een beetje pech ontmoeten reder Marinus Dijkhuizen en vertegenwoordigers van de gemeente Vlissingen elkaar voor de zoveelste keer bij de Raad van State. Maar de uitbater van diverse passagiersschepen hoopt dat de ruzie over een ligplaats in de Binnenhaven vóór Pasen is opgelost.

Marinus Dijkhuizen zou het langlopende conflict het liefst achter zich laten, zei hij vrijdag tegen de bestuursrechter in Middelburg. ,,Een kop koffie drinken, de wethouder en de burgemeester een hand geven en over gaan tot de orde van de dag.” Om die droom in vervulling te laten gaan, moet de gemeente wel toegeven dat ze Rederij Dijkhuizen in het verleden ten onrechte geen ligplaatsvergunning gaf. En een mogelijkheid scheppen voor een ligplaats voor een van haar passagiersschepen.

  1. T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’
    PREMIUM

    T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’

    VLISSINGEN - Je kunt als ondernemer bij de pakken neer gaan zitten door de coronacrisis, maar daar wil Roxane van den Berg niet aan. De eigenaresse van modezaken Manhattan Domburg en Manhattan Vlissingen komt daarom met een naar eigen zeggen ‘warm, eenvoudig, maar toch alles verbindend ‘feel-goodidee’: T-shirts met uitnodigende Nederlandse, Duitse en Engelse teksten. ,,Om toeristen straks het beste welkom-teruggevoel ooit te geven.”