Volledig scherm
De Amstel Live Band zette de feesttent van Bigpop op zijn kop met een aanstekelijke medley. Van Danny de Munck tot AC/DC, alle nummers werden luid meegeblèrd. © Rene Hoonhorst

Recordaantal bezoekers voor jubilerend Bigpop

BIGGEKERKE - Bigpop trok zaterdag tijdens de eerste lustrumviering ruim 650 bezoekers naar de festivalweide in Biggekerke. De organisatie is 'stiktevreden'.

De 30-jarige Peet uit Schoondijke vermoedt dat zijn vrienden vinden dat hij zich in het verleden nogal eens 'als een varken' gedroeg. Vandaar dat hij zaterdag de hele dag in een varkenspak rondloopt in de festivaltent van Bigpop.

Over twee weken is het voorgoed afgelopen met het varkensverleden van Peet. Want dan stapt hij in het huwelijksbootje. Zaterdag op zijn vrijgezellenfeest mag de Schoondijkenaar zich nog één keer als een varken gedragen. Dat gedrag uit zich overigens alleen in zijn uitdossing. Want Peet vraagt veel bezoekers beleefd of hij hun nagels mag lakken. Het varken moet geld verdienen, want zijn vijftien vrienden hebben zijn 'portemonnee afgepakt, maar ze hebben wel dorst'.

Woordvoerster Angelina Francke van de Bigpoporganisatie moet er om lachen. ,,Volgens mij hadden zijn vrienden voldoende munten gekocht. Ze hebben ook allemaal een t-shirt van het festival aangeschaft. Zulke gasten zien we graag komen." De vrijgezellen kwamen met een busje van de overkant. Van Francke mogen ze zoveel mond-tot-mondreclame maken dat er volgend jaar meer bussen uit Zeeuws-Vlaanderen komen. ,,Echt veel groter hoeven we niet te groeien. Maar het is leuk dat er dit jaar tweehonderd mensen meer waren dan in voorgaande edities. Queen-coverband Miracle, de Amstel Live Band en DJ Jerome trokken extra publiek."