Volledig scherm
Serviceflat Middelburcht aan de Henry Dunantlaan in Middelburg © Google Streetview

Rechter grijpt in bij serviceflat Middelburcht

MIDDELBURG - De rechtbank draait de benoeming van enkele nieuwe bestuursleden van de Vereniging van Eigenaren van de serviceflat Middelburcht terug.

Het rommelt al lang tussen verschillende partijen die belangen hebben in de Middelburcht. Zo vindt een aantal eigenaren dat ze veel te veel geld moet betalen aan de Vereniging van Eigenaren (VvE) voor het onderhoud van de flat aan de Henry Dunantlaan. Die groep probeerde begin dit jaar tijdens een algemene ledenvergadering daar verandering in te brengen. Het bestuur stond dat niet toe. Daarop riep de groep zelf een algemene ledenvergadering bijeen. Tijdens die bijeenkomst, 7 maart, werden enkele nieuwe bestuursleden benoemd en een accountant en een beheerder aangesteld.

Enkele bewoners van de flat vonden dat maar niets en spanden eind oktober een rechtszaak aan tegen de groep. Ze vroegen de kantonrechter die benoemingen te vernietigen.

Uit de uitspraak blijkt dat hij dat heeft gedaan. Volgens de kantonrechter konden er tijdens de ledenvergadering van 7 maart geen officiële besluiten worden genomen omdat de officiële termijnen niet in acht waren genomen door de groep. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement