Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Eldridge Pentury

Rechter doet bemiddelingspoging tussen gemeente en Stichting ROAT: ‘Het moet wel netjes afgewikkeld worden’

De voorzieningenrechter deed maandag in de Middelburgse rechtbank een poging om de gemeente Vlissingen en de Stichting ROAT er op de valreep toe te bewegen het gesprek met elkaar aan te gaan. Hij denkt dat de acht medewerkers en 150 vrijwilligers van de stichting daar meer mee geholpen zijn dan met een uitspraak.

  1. Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns
    PREMIUM

    Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns

    Jaap kookte een Schotse (avond)maaltijd voor mensen die, op initiatief van de Stichting Veere-Schotland, wel in zijn voor een Burns Supper. Rond de geboortedag van Robert Burns (25 januari) worden diners gehouden om leven en werk van de Schotse dichter des vaderlands te gedenken. En wat kan je dan beter op het menu zetten dan haggis, dat mede tot hét Schotse gerecht uitgroeide door Burns’ lofdicht ‘To a haggis’. Orgaanvlees laat veel kaaskoppen gruwelen, maar de meeste deelnemers aan het Burns Supper in het tot eethuis gepromoveerde kerkgebouw De Korenmaat smulden van de kruidige spijs.