Volledig scherm
PREMIUM
Manager Vastgoed Fikri Bouzambou (rechts) wijst directeur-bestuurder Jan Leo van Deemter waar een nieuw rijtje huizen komt. © Dirk Jan Gjeltema

Ravesteijnplein moet heerlijk wijkje worden voor huurders en gierzwaluwen

VLISSINGEN - Er zijn al illegale bewoners in de omgeving van het Vlissingse Ravesteijnplein gespot voor er ook maar één nieuw huis staat. Gelukkig voor Woonservice l’Escaut gaat de kraakactie niet ten koste van huurders, maar zijn een aantal speciaal voor gierzwaluwen opgehangen nestkasten ingepikt door andere vogels en vleermuizen.

De sloop van de woningen aan en rondom het Vlissingse Ravesteijnplein duurt nog tot de herfst. De huizen worden namelijk niet door een sloopkogel tegen de grond gekegeld, maar voorzichtig gestript. Al het herbruikbare materiaal wordt veiliggesteld om elders opnieuw een functie te krijgen. Door woningen in fases te ontmantelen, hoeft nieuwbouw niet te wachten tot de sloop helemaal klaar is, meldt manager vastgoed Fikri Bouzambou van l’Escaut. Maar de eerste huurders van een van de 54 gezinswoningen of een van de 54 appartementen zullen waarschijnlijk tot diep in volgend jaar moeten wachten voor ze hun huis kunnen betrekken.