Volledig scherm
Museummedewerkers bekijken de door Middelburger Daan van Doorn geschilderde portretten van Philip Glass (voorgrond), Reinbert de Leeuw en Maxima. © Ruben Oreel

Rake portretten in Domburgs museum Marie Tak van Poortvliet

DOMBURG - De tentoonstelling 'RAAK! Zeeuwse Portretten' trapte paaszaterdag het seizoen af in het Marie Tak van Poortvlietmuseum in Domburg. Een expositie van een kleine honderd rake portretten, van Zeeuwen en/of door Zeeuwen geschilderd. Een speciaal voor de vernissage geplaatste tent zat afgeladen vol met genodigden. 

Een portret van de Middelburgse schilder Daan van Doorn van componist Philip Glass knalt de bezoeker bij het binnentreden van de expositieruimte direct in het oog. De doorgroefde kop van de minimal-musicmaker is zo scherp als een foto, maar is met olieverf op polyester geschilderd. Ook met traditionelere technieken kan Van Doorn uit de voeten is te zien aan portretten van onder anderen pianist Reinbert de Leeuw en koningin Maxima. 

Naast Van Van Doorn krijgen ook kunstenaars als plaatsgenoot Jo Dumon Tak en Vlissinger Wim Hofman de ruimte voor hun portretten in het museum. Jan en Charley Toorop ontbreken als schilders die Domburgs faam als kunstenaarsstadje vestigden niet ontbreken. Van nog 23 andere schilders is tot 1 juli ook werk in het museum Marie Tak van Poortvliet te zien. 

De expositie is vanaf zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Op maandagen gesloten, behalve op tweede paasdag en tweede pinksterdag

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuws kampioenschap Ringlopen is school voor de toekomst’
    PREMIUM
    video

    Zeeuws kampioen­schap Ringlopen is school voor de toekomst’

    GRIJPSKERKE - Jasper Brasser hoopt volgend jaar mee te doen aan de wedstrijden van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. De twaalfjarige inwoner van Serooskerke maakt daar misschien wel direct een kans om tussen de betere rijders te eindigen. Want tijdens het Zeeuws kampioenschap Ringlopen liet hij maandag zien dat hij een vaste hand heeft en goed kan steken. ,,Ik heb zes ringen uit acht beurten”, zegt hij als de wedstrijd ruim anderhalf uur bezig is.