Rabobank verhuist het bankkantoor vanuit de binnenstad van Middelburg naar de ZB. Klanten van de bank kunnen vanaf 1 augustus in de bibliotheek terecht.
Volledig scherm
Rabobank verhuist het bankkantoor vanuit de binnenstad van Middelburg naar de ZB. Klanten van de bank kunnen vanaf 1 augustus in de bibliotheek terecht. © Lex de Meester

Rabobank in Middelburg trekt in bij bibliotheek

MIDDELBURG - De Rabobank in Middelburg trekt per 1 augustus in bij de openbare bibliotheek. De bank verruilt de huidige vestiging in de Lange Geere voor een ruimte in de ZB aan de Kousteensedijk. Geld opnemen en storten kan om veiligheidsredenen echter niet in de ZB; daarvoor moeten mensen nog steeds naar de automaten aan het huidige pand in de binnenstad.

Omdat de Rabobank de laatste jaren veel minder klanten in het kantoor ontvangt, is de bank op zoek gegaan naar een ‘kleinere en meer flexibele vestiging', stelt bankdirecteur Jules van Leijden. Kantoorbezoek is vervangen door internetbankieren en daardoor is het pand aan de Lange Geere te groot geworden.

Rabobank kiest voor de ZB omdat de bibliotheek goed bereikbaar is. De openingstijden van bank en bibliotheek sluiten volgens Van Leijden ook goed op elkaar aan. De bank ziet ook mogelijkheden om in de bibliotheek bijeenkomsten te houden over geld- en bankzaken. Directeur Perry Moree van de ZB ziet in de komst van de Rabobank een mogelijkheid om bezoekers ‘een zo breed mogelijk aanbod aan diensten te bieden’.