Volledig scherm
Het Nollebos. © foto Bet Busink

Raadsleden verbolgen over geanonimiseerd verslag over Nollebos

VLISSINGEN - De fracties VVD, POV, PvdA, CDA en SGP zijn verbolgen dat de Vlissingse gemeenteraad notulen heeft gekregen van een overleg met belanghebbenden over het Nollebos waarbij de sprekers geanonimiseerd zijn. De raad heeft recht op de juiste informatie, stellen zij.  

Het gaat om een overleg in november 2017 van wethouder John de Jonge, ambtenaren en twee landschapsarchitecten van Bosch en Slabbers met vijftien ‘externen’.  De notulen zijn opgevraagd door actiegroep Red Nollebos-Westduin en ook aan de raad verzonden. In het verslag worden citaten toegeschreven aan de heer of mevrouw A t/m W. 'Bericht van verhindering: de heer X’, staat er ook. Het verslag is volgens de behandelend ambtenaar geanonimiseerd in verband met de nieuwe privacywetgeving.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Voorronde NK biertappen in Sint Jansteen is als de Formule 1
  PREMIUM

  Voorronde NK biertappen in Sint Jansteen is als de Formule 1

  SINT JANSTEEN - Als je twintig jaar een café hebt, wil dat nog niet altijd zeggen dat je een mooie pint bier kunt tappen. Daniella de Kind (50) van café Lazarus in Sint Jansteen gooide dinsdag in haar eigen kroeg alles in de strijd bij de voorronde van het NK biertappen, net als negentien andere toptappers uit Zeeland gingen voor een landelijke finaleplaats. Die is voor Prosper Minnaert van eetcafé Desafinado in Middelburg.
 2. Hulphond Vlissingse Sylvia met vuurwerk bekogeld; ‘het gebeurde in een vuurwerkvrije zone’
  PREMIUM

  Hulphond Vlissingse Sylvia met vuurwerk bekogeld; ‘het gebeurde in een vuurwerk­vrije zone’

  In december vermijdt Sylvia Hoving (56) uit Vlissingen zo veel mogelijk het gebied waar haar hulphond Quiandra werd bekogeld met vuurwerk. Haar hond functioneert nog goed als hulphond, maar zo loopt het niet altijd af. Elke decembermaand raken vijf hulphonden in Nederland dusdanig getraumatiseerd door vuurwerk dat ze hun baasje niet meer kunnen begeleiden. Dit heeft Stichting Gebruikers Assistentiehonden (SGA) onderzocht.