Volledig scherm
© ThinkStock

Raad Middelburg wil bus door de wijk Griffioen

MIDDELBURG - De Middelburgse gemeenteraad vindt unaniem dat bewoners van de wijk Griffioen beter openbaar vervoer moeten krijgen.

De raadslieden riepen dinsdagavond het college van burgemeester en wethouders op om snel in overleg te gaan met de provincie en vervoersbedrijf Connexxion zodat het binnen drie maanden is geregeld.

Aan het begin van de raadsvergadering vroeg mevrouw A. Floresse aandacht voor het vervoersproblemen vanuit haar wijk. ,,Tot voor kort reed er nog een bus maar daar is een einde aan gekomen. Er zijn twee bushaltes opgeheven.” Daardoor kan ze niet meer naar het centrum. Ze wees erop dat de overheid vindt dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis moeten wonen. ,,Maar dan moeten wij wel beschikken over goed openbaar vervoer.” Daarop bood ze meer dan honderd handtekeningen aan, aan burgemeester Harald Bergmann.

Haar buurtgenoot Marien Boonman verzekerde dat er nog veel meer handtekeningen aankomen. Hij zei dat in zijn wijk alleen al drie verzorgingshuizen staan waar mensen wonen die veelal niet meer in staat zijn om op eigen kracht naar het centrum te gaan. ,,Maar er wonen ook heel veel ouderen zelfstandig Wij zijn misschien wel de meest vergrijsde wijk van Middelburg.”

De fracties van LPM, PvdA en SP dienden daarop een motie in waarin ze aandrongen om het vervoersprobleem van de wijk op te lossen. Carla Doorn (LPM) vroeg om de servicebus die in andere wijken rijdt ook de Griffioen aan te laten doen. ,,Die bus kan in plaats van twee keer per uur een korte route ook één keer per uur een langere route rijden zodat ook de mensen in de Griffioen profiteren.”

Wethouder Chris Simons (VVD) antwoordde dat het nu niet mogelijk is om die servicebus ook de Griffioen aan te laten doen. ,,Dat past niet binnen de concessie van Connexxion.” Hij wees er ook op dat de gemeente niet over het openbaar vervoer gaat. ,,Daar gaan provincie en Connexxion over.” Daarop besloten de fracties van LPM, PvdA en SP hun motie aan te passen en het college op te roepen snel met het vervoersbedrijf en de provincie in de slag te gaan om dit te regelen.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
    PREMIUM
    poll / video

    Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

    VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.