Frances Oreel, raadslid PvdA Vlissingen
Volledig scherm
PREMIUM
Frances Oreel, raadslid PvdA Vlissingen © gemeente Vlissingen

PvdA-raadslid Frances Oreel laakt democratisch gehalte Vlissingen

VLISSINGEN - Vlissingen wordt niet erg democratisch bestuurd. Bij raadsvergaderingen is de uitkomst van tevoren al bekend. Raadslid Frances Oreel (PvdA) moest haar frustraties donderdag nog eens kwijt tijdens de vergadering over de Vlissingse Kadernota.

 1. Het is gelukt, dankzij oude pallets ontkomen aan dodelijke rovers
  PREMIUM

  Het is gelukt, dankzij oude pallets ontkomen aan dodelijke rovers

  ORANJEZON - Dankzij een paar simpele houten pallets is er iets heel bijzonders gebeurd op het strand bij Oranjezon. Twee jonge bontbekplevieren zijn niet ten prooi gevallen aan kraaien, meeuwen en vossen en vliegen daar nu rond. Voor Jos Boot van de Vogelwerkgroep Walcheren is dat heel bijzonder. Want de afgelopen tien jaar zag hij nimmer dat op dat strand jonge vogels van deze soort zover kwamen. Het is al heel bijzonder als eieren van deze vogels niet worden opgegeten door rovers. Laat staan dat hij meemaakt dat ze uitvliegen.
 2. Pascale wil voor geen goud weg van haar Griekse eiland: ‘Hier leef ik mijn droom’
  PREMIUM
  Eens een Zeeuw

  Pascale wil voor geen goud weg van haar Griekse eiland: ‘Hier leef ik mijn droom’

  Voor horecavrouw Pascale Terlaak (54) is het Griekse eiland Poros al dertig jaar haar thuis. Ze lokte zelfs haar moeder en broer naar Griekenland, die wonen nu dichtbij haar. Terlaak koestert mooie herinneringen aan Vlissingen, de stad waar ze opgroeide. Haar beste jeugdvriendinnen uit Vlissingen ziet ze nog jaarlijks. En rond kerst komt ze vrijwel ieder jaar even naar Zeeland. Maar ze wil er echt niet terug.