De opkomst bij de demonstratie tegen racisme in Middelburg overtrof alle verwachtingen. Het publiek was divers en er deden veel jongeren mee.
Volledig scherm
De opkomst bij de demonstratie tegen racisme in Middelburg overtrof alle verwachtingen. Het publiek was divers en er deden veel jongeren mee. © Dirk Jan Gjeltema

PvdA: ‘Praat over racisme en vooroordelen, vooral met jongeren’

MIDDELBURG - Als zo veel Middelburgers demonstreren tegen racisme, is dat een bewijs dat het ook hier leeft. Daarom, vindt de PvdA, moet er een gesprek op gang komen over racisme, discriminatie en vooroordelen. Vooral jongeren moeten daarbij gehoord worden.

  1. ‘Het is hier hartstikke veilig’: Vught maakt zich nauwelijks druk over de zware jongens-gevangenis
    PREMIUM
    REPORTAGE

    ‘Het is hier hartstikke veilig’: Vught maakt zich nauwelijks druk over de zware jon­gens-gevangenis

    Op de plaats waar in Vlissingen een nieuwe marinierskazerne was gepland, verrijzen binnen een paar jaar een Extra Beveiligde Inrichting (EBI) en een zwaarbewaakt gebouw waar langslepende rechtszaken kunnen worden gevoerd. In Zeeland is er scepsis. Brengt die aanwezigheid van ‘s lands grootste criminelen geen gevaar en overlast voor de omgeving met zich mee? In Vught, waar al 27 jaar de enige EBI staat, spreken ze geruststellende woorden. ,,Je bent hier hartstikke veilig.”