Voor PvdA Middelburg is maat vol met onveiligheid op Langevieleweg na recente ongevallen

VIDEOMIDDELBURG - De snelheid voor auto's op de Langevieleweg in Middelburg moet zo snel mogelijk omlaag naar 30 kilometer per uur. Dat stelt de PvdA na recente ongevallen op de weg waaronder het ernstige ongeluk waarbij een vader en zoon zwaar gewond raakten. Deze week werd een fietser aangereden, waarna de automobilist er vandoor ging.

Behalve deze twee ongevallen vinden er volgens de PvdA vaker ongevallen en bijna-ongelukken plaats. De partij wijst er in schriftelijke vragen aan het college van B en W op dat bewoners al langer vragen om van de weg een 30-kilometerzone te maken. Dat zou het sluipverkeer vanuit de binnenstad richting Koudekerke ontmoedigen. Dat verkeer komt vanaf de Langevielebuitenbrug over de Langevieleweg naar het Banckterplein en rijdt dan naar Koudekerke - en dus niet via de Nieuwe Vlissingseweg en de Stromenweg. De route over de Langevieleweg komt ook langs de nieuwe wijk Rittenburg. De Langevieleweg is de route de stad uit; de Koudekerkseweg en de Poelendaeleweg vormen de route voor hetzelfde verkeer dat de stad in wil.

Volledig scherm
Bij een aanrijding in oktober 2016 op de Langevieleweg raakten een vader en zoon zwaar gewond. © GinoPress B.V.

Verkeersintensiteit

Volledig scherm
Mehmet Kavsitli. © lex de meester

'Daarnaast wordt er ook erg hard gereden op de Langevieleweg en is de verkeersintensiteit hoog doordat veel lijnbussen gebruik maken van deze route. Verder wordt deze route dagelijks veel gebruikt door scholieren van Nehalennia en de CSW en de gebruikers van het sportcomplex De Sprong', merkt PvdA'er Mehmet Kavsitli op. Hij kent de situatie uit eigen ervaring omdat hij in de wijk woont. Maar hij wijst er ook op 'dat overleg tussen bewoners en de gemeente Middelburg over deze problematiek en om deze route in te richten als 30-km-zone tot nu toe niet tot de gewenste maatregelen en oplossingen heeft geleid'.

Voor de PvdA is de maat vol, stelt Kavsitli. Hij vraagt het college daarom een gedetailleerd overzicht van verkeerscijfers, inclusief de soorten weggebruikers, en het aantal ongevallen. Ook wil hij weten welke mogelijkheden het college ziet om de veiligheid te verbeteren en of B en W ook bereid zijn die maatregelen te nemen.

Lees jij de PZC nieuwsbrief al?
Elke dag het laatste nieuws vanzelf in je inbox. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief!
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement