Volledig scherm
© ANP

Putdeksels, verkeersborden, parkeerautomaten vernield: 44.000 euro schade door vuurwerk op Walcheren

MIDDELBURG - De schade door vuurwerk op Walcheren loopt dit jaar tegen de 44.000 euro. Dat blijkt uit informatie van de drie gemeenten.

In Middelburg was de schade dit jaar veel lager dan tijdens de vorige jaarwisseling. Volgens de gemeente ging het nu om een bedrag van 17.860 euro, bijna tienduizend euro minder dan in 2015. Het ging om verkeersborden, putdeksels, ondergrondse containers, een parkeerautomaat en ruitschade.

In Veere bedroeg de vuurwerkschade 5624 euro. Daar werden onder meer verkeersborden, afvalbakken, een glijbaan, hekwerk en paaltjes vernield. In tien van de dertien kernen zijn spullen vernield. Biggekerke, Domburg en Gapinge ontbreken in het overzicht.

In Vlissingen ging het om 20.000 euro. Ook daar betrof het vooral schade aan afvalbakken, verkeersborden, hondenhaltes, openbare verlichting, gebouwen en speeltoestellen. Hierin is ook de schade verwerkt aan eigendommen van de gemeente die vernield zijn tijdens de oudejaarsrellen in de Bloemenbuurt. Schade aan particuliere eigendommen en bezit van andere instanties zit er niet in.