De Stationsbrug heeft een ware metamorfose ondergaan
Volledig scherm
De Stationsbrug heeft een ware metamorfose ondergaan © Hollandia/Provincie Zeeland

Publiek niet welkom bij terugplaatsing Stationsbrug, Middelburg stelt noodverordening in

MIDDELBURG - Middelburg werkt aan een noodverordening die moet voorkomen dat mensen maandag massaal komen kijken naar de terugplaatsing van de Stationsbrug. Wie toch komt, riskeert een boete. Hoe hoog die zal zijn wordt nog bekeken.

De gemeente gaat daarmee een stap verder dan de verscherpte maatregelen die sinds maandag landelijk gelden. De noodverordening staat namelijk niemand toe om te gaan kijken, ook niet alleen. Eind vorig jaar was er enorme belangstelling tijdens het weghalen van de Stationsbrug. Om het risico op verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn toeschouwers op 30 maart niet welkom. De werkzaamheden zijn te volgen via een livestream op www.youtube.com/provzld. Locaties als het station en het Stadskantoor blijven wel bereikbaar.

Werkzaamheden

De Stationsbrug vormt een belangrijke verbinding tussen het centrum van Middelburg en het trein- en busstation. Om die reden gaan de werkzaamheden door volgens planning. Na het plaatsen op maandag 30 maart wordt de brug tot 10 april geïnstalleerd en uitvoerig getest. Op 10 april is de brug weer klaar voor gebruik.

Stremmingen

Tijdens het terugplaatsen van de Stationsbrug op maandag 30 maart is de tijdelijke pontonbrug een dag buiten gebruik. Voor voetgangers wordt dan twee keer per uur een pendelbus ingezet. Van maandag 30 maart tot en met vrijdag 10 april 2020 is het voor de scheepvaart niet mogelijk de Stationsbrug Middelburg te passeren. Uitgebreide informatie over de stremmingen is terug te vinden op www.zeeland.nl/stationsbrug. Bij slecht weer werkzaamheden een dag uitgesteld