Publiek helpt Zeeuwse Komedie in Vlissingen met het oplossen van een moordzaak

Wie heeft miljonair Rutger de Roos doodgeschoten? De Zeeuwse Komedie daagt in de voorstelling Schot in de Roos het publiek uit de dader mee op te sporen tijdens een theater- en amuse-avond in restaurant The Ballroom in Vlissingen.

Volledig scherm
De voltallige cast van Schot in de Roos © Sharon Riemeijer

Schot in de Roos is een Nederlandse bewerking van de Engelse misdaadkomedie ‘Deadly deal’ van Billy St. John.  ,,Dit stuk in drie bedrijven leent zich prima als mystery dinner en geldt als een parodie op series als CSI’’, zegt regisseur Rianne van der Feen-Kooiman. Samen met haar collega Jolanda Kasse kwam ze tot het idee van een amuse-voorstelling. 

 1. Handgegeschreven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal
  PREMIUM

  Handge­geschre­ven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal

  MIDDELBURG - Wim Sanderse schreef zaterdag tien brieven in verschillende talen naar tien regeringsleiders. In elke handgeschreven brief vroeg de Middelburger aan president Xi Jinping van China en gouverneur Mauricio Vila Dosal van Yacatán Mexico om politieke gevangenen vrij te laten of op een andere manier iets te doen voor mensen die in de verdrukking zitten. Hij had ook voorgedrukte brieven kunnen ondertekenen die klaar lagen op een tafel in de Zeeuwse Bibliotheek. Maar hij koos ervoor ze zelf te schrijven. ,,Dat is veel persoonlijker. Ik hoop dat dit nog meer effect heeft.”
 2. Veere wil kamerverhuur legaliseren maar stuit nog op juridische problemen
  PREMIUM

  Veere wil kamerver­huur legalise­ren maar stuit nog op juridische problemen

  DOMBURG - De gemeente Veere wil alle illegale kamerverhuur aan toeristen legaliseren. Juristen zoeken momenteel uit op welke manier dat haalbaar is zonder dat de gemeente te maken krijgt met een groot aantal rechtszaken. Ze hebben tot nu toe nog niet zo’n regeling kunnen bedenken, zo blijkt uit een notitie van het dagelijks bestuur van de gemeente. Daarom is er meer tijd nodig. Het college hoopt in januari met een gedegen voorstel te komen dat standhoudt bij rechtbank en Raad van State. Wethouder Arie Schot: ,,We willen geen juridisch geklier.”