Volledig scherm
Christiaan Michielse en Nicky Duivewaarde proberen de baan uit. © Ruben Oreel

Professioneel klimmen en klauteren op eerste Zeeuwse obstakelbaan

Ritthem - De eerste Zeeuwse obstakelbaan is een feit. Zaterdag werd het professionele klim- en klauterparcours van omnisportclub Atlas in Ritthem geopend.

De Vlissingse wethouder Rens Reijnierse, die de openingshandeling verrichte, waagde zich niet in de touwen. Maar de meeste bezoekers - jong én oud - negeerden de regen en stroopten de mouwen op om het parcours te verkennen.

De baan is bedoeld voor survival en obstacle course racing. Deelnemers moeten obstakels overwinnen door er onderdoor te kruipen, overheen te klimmen of overheen te zwaaien aan een touw. 

Zo’n baan was er nog niet in Zeeland, maar de behoefte was er wel volgens Atlas. De vereniging besloot erin te investeren, in de hoop nieuwe leden te trekken. ,,Als je vereniging dreigt te verdwijnen, dan moet je wat”, zegt voorzitter Ron van Hese. ,,We vinden het belangrijk om een vereniging te hebben waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.”

Atlas hoopt dit jaar in ieder geval 15 nieuwe leden aan zich te binden. Want wie de baan wil gebruiken, wordt in beginsel lid van Atlas. Van Hese: ,,Je doet het voor Atlas en het dorp.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement