Volledig scherm
Het fietspad naast de Leliëndaalseweg krijgt glow-in-the-dark verlichting. Er komen stippen die groen licht uitstralen. © Emile Calon

Proef: Fietsen over glow-in-the-dark-pad

MIDDELBURG - Fietsen over een glow-in-the-dark-fietspad, dat lijkt Ben van Noppen wel wat. De veertienjarige Middelburgse scholier fietst elke dag over de Leliëndaalseweg naar de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren. ,,En als het fietspad wat meer verlicht is, is het ook veiliger.”

De wens van de scholier gaat snel in vervulling. Het pad waarover de CSW-scholier dagelijks fietst, krijgt vanaf volgende week verlichting. Waterschap Scheldestromen en aannemergroep Sandee uit Kamperland starten dan een proef. Het bewuste fietspad tussen Sint Laurens en Middelburg krijgt dan over een lengte van enkele honderd meters stippen die een groen licht uitstralen. Waterschapsbestuurder Rian de Feijter noemt het een fietsvonkpad. Want de ‘vonken’ worden in het asfalt aangebracht en slaan overdag zonlicht op. Zodra het donker wordt gaan ze stralen en geven zo licht af. Er hoeft dan ook geen elektriciteit gebruikt te worden om het fietspad te verlichten.”

Dinsdagochtend vroegen medewerkers van het waterschap en Sandee aan fietsers wat ze nu vinden van het ‘donkere fietspad’. De 76 mensen die stopten en antwoord gaven op de vragen krijgen over enkele weken, als het glow-in-the-dark-fietspad er daadwerkelijk ligt, wat ze daarvan vinden.