Beeld uit de Scheldestraat waar veel kamerverhuur is aan arbeidsmigranten.
Volledig scherm
Beeld uit de Scheldestraat waar veel kamerverhuur is aan arbeidsmigranten. © Google Street View

POV wil vinger achter arbeidsmigranten en kamerverhuur

VLISSINGEN - Vlissingen moet weten hoeveel arbeidsmigranten er binnen de gemeentegrenzen wonen en of ze geregistreerd staan in de gemeentelijke basisadministratie of niet. Dat vindt de POV-fractie in de gemeenteraad. De partij is bezorgd over goedkope woningen die worden opgekocht om als kamerverhuurpand te dienen.

 1. Zeeuwse overheden leggen zich neer bij stroomkabel door het Veerse Meer

  Zeeuwse overheden leggen zich neer bij stroomka­bel door het Veerse Meer

  MIDDELBURG - Boeren, grondeigenaren en natuurbeschermers voelen er niks voor, maar de provincie en belanghebbende gemeenten kiezen toch voor een stroomkabel dwars door het Veerse Meer. Het tracé is één van de drie routes die het Rijk overweegt om stroom van het toekomstige windpark IJmuiden Ver naar het hoogspanningsstation in Borssele te transporteren. Van de drie blijkt de route door het Veerse Meer het goedkoopst en technisch de minst moeilijke.
 2. Stoepschrijver roept op: ‘Kom op mensen, wordt wakker’

  Stoep­schrij­ver roept op: ‘Kom op mensen, wordt wakker’

  MIDDELBURG - Rondom winkelcentrum Dauwendaele in Middelburg zijn meerdere teksten te lezen waaruit blijkt dat de schrijver of schrijvers hun bedenkingen hebben bij de aanpak van de coronacrisis. Zo staat op een stoep voor één van de ingangen: ‘Covid-19 word voor 99% door de televisie overgedragen!’ En voor een andere ingang: ‘Een virus dat zo dodelijk is, dat je een test nodig hebt om te bepalen of je het hebt!!?? Kom op mensen wordt wakker!!’
 3. Belevenistafel brengt het Zeeuws Museum bij mensen thuis
  PREMIUM

  Belevenis­ta­fel brengt het Zeeuws Museum bij mensen thuis

  MIDDELBURG - Door met een vinger op een afbeelding te drukken stapt mevrouw Versluijs voor even de wereld van het Zeeuws erfgoed in. Ze is een van de eersten die kennis mag maken met de belevenistafel van het Zeeuws Museum waardoor ze informatie krijgt over tien topstukken. Daarvoor hoeft ze deur niet meer uit. ,,Ik heb het gevoel dat ik vandaag in het museum ben geweest, maar we waren toch thuis. Dit is erg leuk om samen te doen.”