Volledig scherm
Het Scheldekwartier. © Lex de Meester

POV: Openheid over financiën Scheldekwartier

VLISSINGEN – Fractievoorzitter Pim Kraan (POV) wil weten waarom het Vlissingse college van burgemeester en wethouders financieel gevoelige informatie niet veel eerder met de gemeenteraad deelde. 

Het gaat om de inkomsten uit de grondexploitatie Scheldekwartier. Die vallen volgens Kraan zo tegen dat de accountant niet eens zijn handtekening wil zetten. Hij vraagt om opening van zaken. Hij wil niet alleen de cijfers zien maar ook horen waarom de inkomsten zo tegenvallen. 

Tevens vraagt hij waarom zo’n optimistische begroting werd opgesteld. Hij wijst er ook op dat de gemeente grote noodzakelijke investeringen vooruit schuift ‘zoals de nieuwe Dokbrug en het kadeherstel in het Scheldekwartier’ waardoor de inwoners op een later moment toch geconfronteerd worden met die lasten.

Volgens de POV’er is er ook het nodige mis bij de crediteurenadministratie van de gemeente. ,,Het meerdere malen aanmaken van dezelfde crediteur onder een ander nummer, het onvoldoende controleren van facturen of de berekende dienst ook is geleverd én de mogelijkheid voor een grote groep medewerkers de gegevens te wijzigen.” Hij wil dan ook weten of die bevindingen kloppen en wat het college daaraan gaat doen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement