Het terrein waar de marinierskazerne had moeten komen.
Volledig scherm
Het terrein waar de marinierskazerne had moeten komen. © ANP / Sem van der Wal

POV: Afblazen marinierskazerne benadeelt bedrijven, Vlissingen moet hen helpen

VLISSINGEN - Bedrijven, verenigingen en instellingen die schade hebben geleden – of nog ondervinden – van het afblazen van vestiging van de marinierskazerne in Vlissingen, moeten door het gemeentebestuur worden geholpen bij het ontvangen van compensatiebedragen.

Enkel een verwijzing naar het ministerie van defensie is veel te mager, schrijft de POV-fractie aan B en W. Samen met enkele andere fracties vroeg de POV eerder om een speciaal loket voor ‘derde partijen’, die net als de gemeente (en de provincie en het waterschap) financieel zijn en/of worden geraakt door het besluit dat de marinierskazerne er niet komt. Het Vlissingse college liet destijds weten dat claims van particulieren en bedrijven ‘zouden worden meegenomen’, memoreren POV-raadsleden Ruud Kleefman en Pim Kraan. 

Maar nu ‘schrijft u feitelijk dat deze partijen het zelf mogen uitzoeken bij het betreffende ministerie’. De fractie is ernstig teleurgesteld dat de lokale overheid geen steun geeft aan partijen die ‘min of meer in hetzelfde schuitje zitten’ en vraagt B en W zich – samen met provincie en waterschap – in te zetten voor andere benadeelden. Het geeft geen pas om bijvoorbeeld de naturistencamping, die ‘zinloos’ moest verhuizen en zich daarvoor in de schulden moest steken, niet te helpen haar recht te halen, geeft de POV-fractie als voorbeeld.