Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Keijmel hoopt dat de nieuwe sportvelden in Oostkapelle in elk geval in de buurt van het dorpscentrum komen. © Lex De Meester

Positief-kritische reacties op plan voor vier Veerse dorpen

AAGTEKERKE - Dit is wat we willen, dit is wat Aagtekerke nodig heeft. Dorpsraadvoorzitter Hans Nonnekes is overduidelijk heel blij met het plan voor de maatschappelijke voorzieningen in zijn dorp. Vanuit Oostkapelle en Serooskerke klinken er positief-kritische signalen. Maja Audenaerde uit Westkapelle wil echter nog even niet reageren. ,,We moeten het plan nog binnen die visiegroep bespreken.”

  1. Stikstof geen probleem meer voor nieuwe supermarkt  Vrouwenpolder
    PREMIUM

    Stikstof geen probleem meer voor nieuwe supermarkt Vrouwenpol­der

    VROUWENPOLDER - De nieuwe Plus Supermarkt op de hoek van de Noorddijk en de N57 in Vrouwenpolder gaat voorjaar 2022 open, zo hoopt eigenaar Paul Corbijn. Dat is veel later dan gedacht want hij is al zo’n tien jaar bezig met het plan om op een andere plaats in zijn dorp een nieuwe super te beginnen. Midden vorig jaar zag het er zelfs naar uit dat het helemaal niet zou lukken wegens de uitstoot van te veel stikstof bij de bouw. ,,Daardoor lag alles acht maanden stil.” Maar ook die drempel is recent genomen, aldus de ondernemer. ,,We bouwen stikstof-neutraal.”