Volledig scherm
Singer/songwriter Démira speelde in restaurant Likkepot. © Ruben Oreel

'Popronde belangrijk voor muzikanten en voor de stad Middelburg'

MIDDELBURG - De Popronde is van groot belang voor jonge bands en muzikanten om beter te worden. Daarom is het goed dat dit rondreizend muziekfestival er is, stelde Peter Slager, bassist van Bløf donderdagavond bij de opening van de Popronde in de Vleeshal. "Je moet veel spelen."

Slager speelde samen met de Middelburgse band PEER semi-akoestisch een nummer in de Vleeshal. Hij begeleidt de band ook in de carrière die PEER aan het opbouwen is.

De Popronde is ook belangrijk voor de stad Middelburg, stelde Slager, omdat die bijdraagt aan het culturele klimaat. Wat hem betreft mag er ook weer meer overheidsgeld naar cultuur. "Zijn er mensen in de zaal die over geld gaan?"

Na hun optreden kon het publiek genieten van allerlei concerten op allerlei plekken in de binnenstad. Singer/songwriter Démira speelde in restaurant Likkepot en won de harten van het publiek, dat tijdens en na afloop met complimentjes strooide.

De Popronde vond voor de tiende keer plaats.

Volledig scherm
PEER en Peter Slager van Bløf (derde van rechts) openen de Popronde Middelburg in de Vleeshal. © Maurits Sep
De Popronde is van groot belang voor jonge bands en muzikanten om beter te worden. Daarom is het goed dat dit rondreizend muziekfestival er is, stelde Peter Slager, bassist van Bløf donderdagavond bij de opening van de Popronde in de Vleeshal. Slager speelde samen met de Middelburgse band PEER semi-akoestisch een nummer in de Vleeshal. Hij begeleidt de band ook in de carrière die PEER aan het opbouwen is.