Volledig scherm
De pontonbrug met op de achtergrond het station tijdens de aanleg, twee maanden geleden. © Annemarie Zevenbergen

Pontonbrug bij station Middelburg twee dagen dicht

MIDDELBURG - De tijdelijke pontonbrug bij het station in Middelburg is woensdag en donderdag dicht. Daardoor kunnen voetgangers niet oversteken, en ook schepen kunnen er niet door. Voor voetgangers worden bussen ingezet.

De pontonbrug, die alleen voor voetgangers is, vervangt tijdelijk de Stationsbrug. Die is voor onderhoud weggehaald en komt pas in het voorjaar weer terug. De provincie laat de komende dagen de trappen richting de brug vervangen door schuine paden. Dat is nodig omdat het waterpeil in het kanaal in januari verlaagd wordt voor werkzaamheden elders. De huidige trappen komen dan niet meer uit bij de brug. Ook laat de provincie een rubberen mat op de brug leggen, zodat deze niet glad wordt. En verder wordt de ‘aanbrug’ teruggezet: het deel dat de verbinding zorgt tussen de kade en de brug. Daardoor kunnen ook schepen er niet door.

Voetgangers moeten over de iets verderop gelegen Schroebrug. Wie niet te voet kan of wil, kan gebruik maken van gratis pendelbussen. Die rijdt twee keer per uur tussen het station en de Loskade.