Vissterfte in de Nolleboswateren. Buurman van het natuurpark Jean-Marie van Isacker viste zelf nog tien aanzienlijke karpers op die boven kwamen drijven nadat de buitendienst van de gemeente Vlissingen de ochtendronde gedaan had.
Volledig scherm
Vissterfte in de Nolleboswateren. Buurman van het natuurpark Jean-Marie van Isacker viste zelf nog tien aanzienlijke karpers op die boven kwamen drijven nadat de buitendienst van de gemeente Vlissingen de ochtendronde gedaan had. © Jean=Marie van Isacker

Pomp moet vissen in Nollebosvijvers op adem laten komen

VLISSINGEN - De vijver in het Nollebos is voorzien van een zuurstofpomp om de vissterfte tegen te gaan. Mensen van de gemeentelijke  buitendienst doen geregeld een insepctieronde om de vele tientallen dode karpers uit de wateren in het Nollebos en park Westduin te vissen voor ze te erg gaan rotten en stinken. 

De pomp moet verdere vissterfte voorkomen. De pomp draait overdag en wordt 's nachts uitgezet. De gemeente Vlissingen houdt met waterschap Scheldestromen de  situatie 'nauwlettend’ in de gaten, meldt de gemeente. 

Verstoord

De  flinke regenbuien van vorig weekeinde na een lange periode van droogte hebben de balans in het water van het Nollebos danig verstoord. De zuurstofloze diepste waterlagen hebben zich vermengd met de bovenste waterlagen, waardoor het zuurstofgehalte ernstig teruggelopen is. Vooral grotere vissen komen dan in ademnood.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’
    PREMIUM
    VIDEO

    Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’

    WESTKAPELLE - Op veertienjarige leeftijd danste Jozien Boot (61) op muziek van The Hollies, Bee Gees en Rolling Stones in De Hooizolder. Ze heeft goede herinneringen aan die tijd. Donderdagochtend kwam ze nog even kijken naar de plek waar ze samen met vrienden en vriendinnen uit Westkapelle zo’n leuke tijd had. ,,Feitelijk was ik toen te jong want je mocht pas als zestienjarige naar deze disco”, herinnert zich nog goed. Maar binnen komen was geen punt. ,,Dat lukte wel.” Ze wijst naar een hoek van de disco waar ze samen met haar vrienden altijd was te vinden. ,,Ik was nieuwsgierig wat hier gebeurde. Ik woonde hier vlakbij en wilde hier ook dansen.”