Volledig scherm
© Thinkstock

Politie waarschuwt voor buitenlandse klusjesmannen

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor buitenlandse klusjesmannen die bekend staan als 'travellers' en actief zijn op Walcheren en Schouwen-Duiveland. Zij bieden, veelal op agressieve manier, hun diensten aan. Vervolgens maken ze zich schuldig aan onder andere diefstal, bedreiging en oplichting.

Ze zouden er een zeer agressieve methode op nahouden als mensen geen gebruik willen maken van hun diensten. De diensten zijn bijvoorbeeld het schoonmaken van dakgoten of het schilderen van buitenmuren. Het zou gaan om Britse of Ierse zogeheten travellers die, wanneer mensen wel een klus uit handen geven, vaak met een hoge(re) rekening komen.

De politie heeft meerdere meldingen ontvangen van Zeeuwen op Walcheren en Schouwen-Duiveland die op deze manier zijn opgelicht. Het aanbieden van diensten gebeurt in sommige gevallen op dusdanig agressieve wijze dat men niet durft te weigeren. Achteraf blijkt het werk niet of zeer slecht gedaan en moet de klant meer geld betalen dan afgesproken.

De groep zou niet illegaal bezig zijn maar toch adviseert de politie op geen enkele manier met deze mannen in zee te gaan.