Volledig scherm
Hrieps © Ruben Oreel

Politie vraagt hulp bij opsporing van vluchtauto's Hrieps

GRIJPSKERKE - De politie vermoedt dat twee auto's gebruikt werden bij de roofoverval op de organisatie van festival Hrieps, in de nacht naar zondag. Bedrijven en bewoners met bewakingscamera's wordt gevraagd te kijken of die voertuigen op beeld zijn vastgelegd.

De politie vermoedt dat de daders van de overval, waarbij ongeveer een half miljoen euro werd buitgemaakt, een grijze en een witte auto gebruikten. De politie baseert zich op verhoren die afgelopen dagen zijn afgenomen en op tips die binnenkwamen. Het grijze voertuig is waarschijnlijk een vierdeurs met geblindeerde ramen aan de achter- en zijkant. Over de witte auto is niet meer bekend dan dat hij klein is. De auto's zijn na de overval gezien in Grijpskerke en Oostkapelle.

De politie wil de verdere vluchtroute van de voertuigen graag in beeld brengen en vraagt daarbij hulp van inwoners en bedrijven op Walcheren. Wie bewakingsbeelden heeft waarop ook (een deel van) de openbare weg staat, wordt gevraagd die te bekijken. Het gaat met name om beelden die in de nacht van zaterdag op zondag tussen 2 en 4 uur zijn gemaakt. Mocht één van de auto's (mogelijk) op beeld staan, dan wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Dat kan via 0900 8844, of anoniem via 0800 7000. Relevante beelden kunnen ook worden geüpload via politie.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement