Volledig scherm
© Thinkstock

Politie spreekt van inbraakgolf in Middelburg: ‘Wees alert en meld verdachte situaties’

MIDDELBURG - Meerdere inwoners van Middelburg hebben in de afgelopen weken te maken gehad met een inbraak of een poging daartoe. De politie bevestigt dat er sprake is van een inbraakgolf in met name postcodegebied 4337. Daar vallen de wijken Mortiere, Dauwendaele en de Edelstenenbuurt onder.

Via een brief in de bus en op sociale media waarschuwen bewoners elkaar voor de brutale dieven die zelfs op klaarlichte dag toeslaan. Bij bewoners van de Speeltoren gebeurde dat op zondag 18 augustus, rond 18.30 uur. ‘Met geweld probeerden ze via het keukenraam aan de voorzijde naar binnen te komen, maar gelukkig werden ze door oplettende buren betrapt en is erger voorkomen’.

De politie bevestigt dat er sprake is van een piek in het aantal inbraken of pogingen daartoe, met name in het postcodegebied 4337. Volgens een woordvoerster waren er vooral op 13 en 14 augustus uitzonderlijk veel meldingen.De laatste inbraak waarvan aangifte is gedaan was op 22 augustus en vond plaats in het centrum van de stad.

Volgens de woordvoerster worden alle woninginbraken en inbraakpogingen nog onderzocht. ,,Na iedere woninginbraak wordt sporenonderzoek gedaan en een buurtonderzoek gehouden. We roepen burgers op om alert te zijn en direct 112 te bellen als zij verdachte personen of situaties in hun wijk zien.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement