Volledig scherm
Een agent zet een scooter op de rollerbank. © Politieteam Walcheren

Politie pakt overlast van brom- en snorfietsers aan op Koopmansvoetpad Oost-Souburg

MIDDELBURG - Het politieteam Walcheren heeft maandag bekeuringen uitgeschreven op het Koopmansvoetpad in Oost-Souburg. Tien bromfietsers en scooterrijders gingen op de bon, omdat ze daar niet mochten rijden. 

Op het Koopmansvoetpad worden fietsers en wandelaars dagelijks ingehaald door brom- en snorfietsers. Omdat het aantal klachten hierover stijgt, houdt de politie regelmatig (korte) controles. Maandag namen agenten ook een rollerbank mee waarmee de constructiesnelheid van de brommers kon worden gemeten. Van tien motorvoertuigen die werden getest, reden er vier veel te hard. ‘Uitschieters van 77 en 80 kilometer per uur’, schrijft de politie op Facebook. Voor de vier is een WOK-melding aangemaakt, wat betekent dat de motorvoertuigen opnieuw door de RWD moeten worden gekeurd. Eén van de scooterrijders bleek hardleers en ging verderop alsnog de weg op. Het gevolg: een extra bekeuring. 

Eerder controleerde de politie ook op het Bunkerpad tussen Vlissingen en Middelburg. Op dat fietspad is ‘brommen’ ook niet toegestaan, maar de borden worden regelmatig genegeerd door brom- en snorfietsers.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement