Volledig scherm
De politie zette een ladderwagen in om de vrouw naar beneden te halen. © HV Zeeland

Politie haalt verwarde vrouw van dak in Goes, politieauto vernield

GOES - De politie heeft gisteravond een verwarde vrouw van een hoog gebouw gehaald in Goes. Met hulp van de brandweer kon ze veilig naar beneden worden gebracht.

Meerdere hulpdiensten waren naar de Albert Joachimikade gekomen, waar de vrouw op het dak van een appartementencomplex in aanbouw was geklommen. Agenten gingen naar boven en de brandweer verleende assistentie met een ladderwagen.

Tijdens de reddingsactie werden een politieauto vernield en een fiets kapot gemaakt. ‘Dat je het niet altijd eens bent met ons werk is prima, maar waarom moet je onze spullen vernielen terwijl wij - met gevaar voor eigen leven - proberen dat van een ander te redden?”, schrijft een agent op de Facebookpagina van het politieteam Oosterscheldebekken.

Ook stoorde de politie zich aan de vele omstanders. ‘Mensen stonden te kijken alsof er een theatershow werd opgevoerd. Een radeloos iemand op het dak van het gebouw is geen vermaak, zeker niet als je kleine kinderen bij hebt! Wij spreken uit ervaring als we zeggen dat je deze beelden nooit meer van je netvlies krijgt. Dat doe je jezelf, laat staan je kinderen, toch niet aan?’’.

Eerder deze week maakten agenten zich ook al boos over omstanders bij een reanimatie in Vlissingen. Ze werden gehinderd toen ze hulp verleenden aan een vrouw die een hartstilstand had gekregen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement