Agenten troffen de jongeren aan in een kleedkamer.
Volledig scherm
Agenten troffen de jongeren aan in een kleedkamer. © Politieteam Walcheren

Politie haalt feestende jongeren uit kleedkamer in Middelburg: ‘Ongelooflijk’

MIDDELBURG - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag elf jongeren uit een kleedkamer gehaald op sportpark Veerse Poort in Middelburg. Ze hielden zich daar schuil om te feesten. “Ongelooflijk dat dit gebeurd is‘’, zegt de voorzitter van Zeelandia Middelburg.

Agenten zagen rond 1.45 uur fietsen staan op het terrein, dat vanwege de noodverordening is afgesloten. Bij de kleedkamers hoorden ze harde muziek en stemgeluiden. Er werd onder meer mee gezongen: ‘quarantaine, quarantaine’. De agenten klopten op de deur van het kleedlokaal, waarna het ineens heel stil werd. Het bevel om de deur te openen, werd genegeerd. Ook na aandringen van de agenten bleef de deur dicht. Iemand die een sleutel had werd gebeld en liet de agenten alsnog binnen.

In de kleedkamer bevond zich een elftal jongens tussen de 17 en de 20 jaar oud, allen afkomstig uit Middelburg. Hen wordt verweten dat ze het verbod om samen te scholen hebben genegeerd. De officier van justitie bepaalt welke sancties er volgen.

Het complex wordt gebruikt door de voetbalclubs Zeelandia Middelburg en MZVC. ,,Ook als het geen coronacrisis is, ben je er als club natuurlijk niet blij mee dat jongens zomaar de kleedkamer in komen‘’, reageert Zeelandia Middelburg-voorzitter Remy Verhage.  Maar onder deze omstandigheden is het helemaal niet te geloven. Je leest dat dit soort dingen in het land gebeuren, maar nu komt het wel heel dichtbij. Blijkbaar lopen er mensen rond die hun verantwoordelijkheid niet nemen. Ongelooflijk!‘’

Of de jongens leden van de club zijn, weet Verhage niet. ,,Om privacyredenen zegt de politie niks over de identiteit van de jongens. Dus of ze lid zijn is niet bekend, laat staan of er eventuele sancties vanuit de vereniging volgen.‘’ De sleutel waarmee de groep het complex binnendrong is volgens Verhage ooit uitgegeven door de club. ,,Maar sinds vorig jaar is de sleutel als vermist opgegeven. Hoe ze eraan zijn gekomen weten we dus ook niet.‘’ 

Voor morgen stond sowieso al een bestuursvergadering gepland. De clubleiding praat dan zeker ook over wat afgelopen nacht is voorgevallen.