Volledig scherm
© Thinkstock

Politie gebruikt pepperspray bij inbeslagname honden Grijpskerke

GRIJPSKERKE - De politie heeft dinsdag met behulp van pepperspray twee honden in beslag genomen die losliepen in Grijpskerke. Er was al vaker bij de politie geklaagd over de twee pitbullachtige honden. De honden ontsnapten steeds en buurtbewoners waren bang voor ze.

Politieagenten die net bezig waren met een hondentraining onderbraken hun les om naar de melding uit Grijpskerke te gaan. De honden liepen in een veld en konden vrij hun eigen tuin in en uit lopen. Het lukte de politie niet de dieren te vangen. De honden liepen de wijk in en sprongen daar tegen een vrouw op die voorbij liep. Zij raakte niet gewond. Daarna kwamen de honden op de politie af en is pepperspray gebruikt. De honden gingen daarna meteen naar hun huis. Daar zijn de honden alsnog in beslag genomen.

  1. Veerse ondernemers willen na verkiezingen vaker open op zondag

    Veerse ondernemers willen na verkiezingen vaker open op zondag

    DOMBURG - Ook in 2018 mogen winkels in Oostkapelle, Koudekerke, Serooskerke en Vrouwenpolder niet meer dan een dozijn zondagen open. Leuk vindt de Federatie Ondernemersverenigingen Veere (FOV) het niet dat B en W van Veere de zondagopenstelling nòg een jaar aan banden leggen. Maar het federatiebestuur had er al rekening mee gehouden dat het college het beleid niet vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen zou durven wijzigen.