Volledig scherm
Drie auto's in Westkapelle stonden in lichterlaaie. © Wijkagenten Veere / Instagram

Politie doet onderzoek naar 3 autobranden in Westkapelle

UpdateWESTKAPELLE - De recherche doet zondagmorgen huis-aan-huis onderzoek in Westkapelle. Van de autobranden in de parkeerhaven aan de Nieuwe Dijkstraat en de Molenwal resten nog geblakerde bestrating, glassplinters en beroete schuimresten.

 De brand op de Molenwal, één van de smaklle wegen in het dorpshart, was nog geen twee meter van de gevel van de woonhuizen. Omwonenden werden 's nachts wakker van de commotie van het bluswerk, maar zeggen daarvóór niets gehoord te hebben.

Alert zijn

Volledig scherm
Op een parkeerplaats aan de Molenwal in Westkapelle zijn verbrandingssporen te zien. © Claudia Sondervan

,,Ik hoop dat de Westkapellenaren de komende tijd alert zijn", zegt burgemeester Rob van der Zwaag. ,,Hier schrikken de mensen van. Het is vooral triest voor de auto-eigenaren. De politie zal meer aanwezig zijn, de komende tijd." Van der Zwaag hoopt dat mensen meer gebruik gaan maken van de 'Waak samen-app", een app voor smartphones waarmee meldingen, signalementen en voorvallen direct bij de politie en de gemeente binnenkomen.

Proef met whatsappgroep

 Veere doet op proef mee met de app. ,,Daar hebben we toch al bruikbare tips op binnengekregen. Niet over deze branden, nog. Bij whatsappgroepen kijkt de politie meestal niet mee." Binnenkort overleggen de gemeente Middelburg en Vlissingen met Veere en de app-aanbieder om de proef naar heel Walcheren uit te breiden. Veere betaalt er voor, maar voor Vlissingen en Middelburg wordt een gratis proeftijd afgesproken, zegt Van der Zwaag.

Getuigen bij vuurtoren

De politie doet onderzoek naar de toedracht van de autobranden. In het bijzonder willen agenten spreken met drie personen die omstreeks 00.55 uur bij de vuurtoren in Westkapelle hebben gestaan. De politie vermoedt dat drie personen die daar stonden, van wie twee personen met een fiets en een persoon met een scooter, mogelijk iets hebben gezien dat belangrijk is voor het onderzoek.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement