Joost Manusama, districtschef van de Politie Zeeland.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Manusama, districtschef van de Politie Zeeland. © Joost Manusama

Politie controleert Zeeuwse hotspots op samenscholingen; skatepark Middelburg dicht

MIDDELBURG - Na de boulevards in Vlissingen en de parkings in Perkpolder is nu ook het skatepark in Middelburg afgesloten. ,,Er kwamen te vaak te veel jongeren bij elkaar”, zegt de Middelburgse burgemeester Harald Bergmann.

Samen met de Zeeuwse districtschef van politie Joost Manusama heeft hij donderdag een toelichting gegeven op de handhaving van de maatregelen die Zeeland heeft getroffen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De politie werkt met een lijst van hotspots, vijf tot tien per gemeente, die speciale aandacht krijgen van surveillerende agenten en bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s). 

  1. Explosieve groei van de bijstand verwacht op Walcheren. Boosdoener: de coronacrisis
    PREMIUM

    Explosieve groei van de bijstand verwacht op Walcheren. Boosdoener: de coronacri­sis

    VLISSINGEN - Orionis verwacht dat dit jaar 750 tot duizend mensen extra bij de drie Walcherse gemeenten aankloppen voor een bijstandsuitkering. Dat zijn volgens de regionale sociale dienst mensen die voor de coronacrisis vooral actief waren als flexwerker of een tijdelijk contract hadden. Zij raakten of raken door de virusuitbraak en de gevolgen daarvan hun werk kwijt en kunnen in veel gevallen geen beroep doen op de WW.