In de bestelbus waarin de mannen zaten, vonden agenten meerdere gestolen fietsen.
Volledig scherm
In de bestelbus waarin de mannen zaten, vonden agenten meerdere gestolen fietsen. © HV Zeeland

Politie achtervolgt fietsendieven in Middelburg: drietal crasht tegen hek

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg na een korte achtervolging drie mannen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. De bestelbus waarin de verdachten zaten, crashte tegen een hek. Eén van de mannen werd gebeten door een politiehond.

In het witte voertuig waarin de mannen zaten troffen agenten meerdere gestolen elektrische fietsen aan. Het drietal zit nu vast in Torentijd. De aanhouding van de mannen gebeurde volgens de politie door goede samenwerking van meerdere agenten. Nadat de auto tegen een hek was gereden, sloegen twee van de drie inzittenden op de vlucht. Beiden konden snel worden gepakt. Eén van hen verzette zich bij zijn aanhouding, waardoor politiehond Kayne moest ingrijpen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Discriminatie is soms een goedbedoelde opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’
  PREMIUM

  Discrimina­tie is soms een goedbedoel­de opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’

  MIDDELBURG - Hij stierf bijna 7.000 kilometer hier vandaan. Toch is de dood van de Amerikaan George Floyd ook in Zeeland geen ver-van-mijn-bed-show. Ook hier neemt racisme toe, blijkt uit recent onderzoek. In Zeeland ging het vorig jaar nog om 300 meldingen. ,,Nog regelmatig krijg ik te horen: ga terug naar je eigen land. Waar moet ik dan heen? Ik kom hier vandaan”, zegt Angelique Duijndam, medeorganisator van de demonstratie Black Lives Matter, maandag in Middelburg.
 2. Zeeuwse bestuurders: ‘Behandel Zeeland nu eens als volwaardige provincie en niet als een of ander wingewest’
  PREMIUM
  Update 17.27 uur

  Zeeuwse bestuur­ders: ‘Behandel Zeeland nu eens als volwaardi­ge provincie en niet als een of ander wingewest’

  VLISSINGEN - Dat de Tweede Kamer staatssecretaris Barbara Visser opnieuw op het matje roept over de marinierskazerne, is zijn zaak. Het verandert niets aan het gevoel dat in Zeeland leeft: we zijn bedonderd. Zeeuwse bestuurders willen nu vooral praten over compensatie. ‘Zeeland moet nu eens als een volwaardige provincie worden behandeld en niet als een of ander wingewest’.