Groep 3/4 van De Wegwijzer in Serooskerke maakt duidelijk dat plastic vies is en al helemaal niet in zee thuishoort. Op de voorgrond Joris, Levi en Dees (vlnr).
Volledig scherm
Groep 3/4 van De Wegwijzer in Serooskerke maakt duidelijk dat plastic vies is en al helemaal niet in zee thuishoort. Op de voorgrond Joris, Levi en Dees (vlnr). © Lex De Meester

Plasticvervuiling van de zeeën moet stoppen, vindt klas 3/4 van De Wegwijzer in Serooskerke

SEROOSKERKE - ,,Van plastic gaan vissen dood. Daarom ruim ik op het strand ook bijna altijd het plastic op”, zo vertelde de 8-jarige Joris vrijdag na de presentatie van het boekje Jonas en de Wegwijzer. In dat boek staat het verhaal van Jonas de walvis. Het is geschreven en geïllustreerd door de leerlingen van basisschool de Wegwijzer in samenwerking met kinderboekenschrijfster Lorena Veldhuizen en gaat onder meer over de plasticvervuiling in zeeën en oceanen.

  1. Foodtruck verdwijnt van strand. ‘Jammer dat het zo moet’
    PREMIUM

    Foodtruck verdwijnt van strand. ‘Jammer dat het zo moet’

    VROUWENPOLDER - Marco Wiechert van Aloha Beach haalt maandagochtend de foodtruck weg die sinds enkele weken voor zijn strandpaviljoen staat. Hij doet dat omdat de gemeente Veere eist dat die mobiele keuken verdwijnt. Doet de ondernemer het niet, dan riskeert hij een dwangsom van duizend tot tweeduizend euro per week. Want die mobiele keuken mag volgens het bestemmingsplan niet bij het paviljoen op het strand bij Vrouwenpolder staan.