Vuurwerk boven Vlissingen tijdens de laatste jaarwisseling nog geen drie weken geleden. Als het aan de gemeenteraad ligt, is er tijdens de overgang naar 2021 eventueel alleen een professionele show te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Vuurwerk boven Vlissingen tijdens de laatste jaarwisseling nog geen drie weken geleden. Als het aan de gemeenteraad ligt, is er tijdens de overgang naar 2021 eventueel alleen een professionele show te zien. © Lex De Meester

Plan voor vuurwerkverbod krijgt niet alle Vlissingse handen op elkaar

VLISSINGEN - Een groot aantal Vlissingers kan zich, onder voorwaarden, vinden in het voornemen van de Vlissingse gemeenteraad om het afsteken van vuurwerk door consumenten te verbieden. Maar verkopers en veel andere Vlissingers vinden een totaal vuurwerkverbod veel te ver gaan, leert een steekproef onder willekeurige voorbijgangers in Vlissingen en Oost-Souburg.

  1. Ringrijder Simon Lous hield van schoonheid van ringrijden en van saamhorigheid
    PREMIUM
    uit het leven

    Ringrijder Simon Lous hield van schoonheid van ringrijden en van saamhorig­heid

    Paarden waren Simon Lous’ passie. De boerenzoon werkte jaren als wegenbouwer, maar besteedde vooral tijd aan zijn paarden. Hij was fanatiek ringrijder die meer dan vijftig jaar aan wedstrijden deelnam. De echtgenoot van Leny Lous-Boogaard, vader van twee dochters was jarenlang ook bestuurlijk en politiek actief. Hij overleed op 78-jarige leeftijd thuis in Oostkapelle, in zijn geboortedorp.