Piet Kraan (rechts) van de LPM en Marc Overbeeke van de SGP zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij namen maandagavond na respectievelijk 25 en 12 jaar afscheid van de gemeenteraad van Middelburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet Kraan (rechts) van de LPM en Marc Overbeeke van de SGP zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij namen maandagavond na respectievelijk 25 en 12 jaar afscheid van de gemeenteraad van Middelburg. © Dirk-Jan Gjeltema

Piet Kraan zwaait na 25 jaar af: ‘U hebt de Middelburgse politiek echt veranderd’

MIDDELBURG - Ziekte maakt een voortijdig einde aan de politieke carrière van Piet Kraan. Hij begon 25 jaar geleden bij de PvdA en maakte van de LPM de grootste fractie. Dat is ook de koning niet ontgaan.

  1. Dorpsvoorzieningen Aagtekerke duurder door oorlog Oekraïne
    PREMIUM

    Dorpsvoor­zie­nin­gen Aagtekerke duurder door oorlog Oekraïne

    AAGTEKERKE - De bouw van dorpshuis, gymzaal en gezondheidscentrum in Aagtekerke valt bijna zes ton duurder uit. Aanvankelijk hoopte het dagelijks bestuur van de gemeente Veere dat die nieuwe dorpsvoorzieningen voor een bedrag van 2,8 miljoen gebouwd kon worden. Maar aannemers willen het voor dat bedrag beslist niet doen. Dat komt onder andere door de oorlog in Oekraïne waardoor de prijs van grondstoffen flink is gestegen.