Volledig scherm
De broers Niek, Valentijn en Jelle Damen (van links naar rechts) drijven Pier 7 op het Badstrand in Vlissingen. © Lex de Meester

Pier 7 in Vlissingen wil glazen waterwering rond terras

VLISSINGEN - Zandpaviljoen Pier 7 wil het ook bij zeer hoog water droog houden. Het wil een waterwering bouwen rond het terras.

De glazen wand van 1,60 meter hoog houdt de gasten beschut maar in het stormseizoen ook het zeewater buiten. ,,Net als rond andere terrassen, maar dan degelijker", zegt  eigenaar Frank Damen. 

,,We nemen het zekere voor het onzekere", zegrt zijn zoon, Niek Damen. Het water heeft een enkele keer voor de drempel van het hotel-restaurant onder de Boulevard Evertsen gestaan. 

De vergunning is aangevraagd, na de zomer hoopt Frank Damen te kunnen bouwen om voor het stormseizoen beschermd te zijn. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuwland ontwikkelt goedkope gasloze woningen
    PREMIUM

    Zeeuwland ontwikkelt goedkope gasloze woningen

    KOUDEKERKE - Woningbouwvereniging Zeeuwland ontwikkelt een nieuw type gasloze woning dat geschikt is voor huurders met een smalle beurs. Directeur-bestuurder Marco van der Wel hoopt dat het lukt over ruim een jaar een dergelijke woning met een maximale huur van rond de zeshonderd euro te bouwen in Biggekerke. Hij benadrukt dat een huur van rond dat bedrag een absolute voorwaarde is. ,,Want dan komen de bewoners nog in aanmerking voor huurtoeslag.”