Volledig scherm
Opening van het Dalton Kindcentrum in Oost-Souburg. © Lex de Meester

Peuterspeelzaal en school vormen samen Dalton Kindcentrum Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - De Tweemaster-Kameleon, de enige Daltonschool van Walcheren, vormt sinds dinsdag samen met peutergroep Bengeltjes het Dalton Kindcentrum Oost-Souburg.

De oudste peuter en de jongste scholiere openden samen met de Vlissingse wethouder Josephine Elliott de deur van het Dalton Kindcentrum. Ook de peuters worden vanaf nu volgens de Daltonprincipes onderwezen. "Samenwerken, zelfstandig functioneren, efficiënt werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en zelfreflectie toepassen", doceert directeur John Eckhardt van de Tweemaster-Kameleon.

Eckhardt is sinds directeur van het gefuseerde kindcentrum, maar Kinderopvang Walcheren, onder wier paraplu de Bengeltjes vielen, blijft betrokken bij de dagelijks gang van zaken.

Extra training

Directeur-bestuurder Annemiek Koppejan van KOW was samen met voorzitter Cees Corstanje van het college van bestuur van de Archipelscholen aanwezig bij de 'doop' van het nieuwe kindcentrum. In de wijken Paauwenburg en de Vlissingse binnenstad draaien zeer recent ook kindcentra. Koppejan: "Maar de leidsters van de Bengeltjes krijgen nog extra training, omdat ze volgens de Daltonprincipes gaan werken."

Lees woensdag een uitgebreider verhaal in de editie Walcheren.