Impressie van het HomeFlex-complex dat recent gebouwd is voor werknemers in Sluiskil. Aan de Bossenburgseweg/N288 in Vlissingen zouden drie van zulke pleinen komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het HomeFlex-complex dat recent gebouwd is voor werknemers in Sluiskil. Aan de Bossenburgseweg/N288 in Vlissingen zouden drie van zulke pleinen komen. © Homeflex

Petitie tegen wooncomplex voor tijdelijke werknemers tegenover Lammerenburg in Vlissingen

VLISSINGEN - Zet dat wooncomplex Zuidbeek voor tijdelijke internationale werknemers maar ergens anders neer. Niet tegenover woonwijk Lammerenburg. Omwonende John Bouterse is een online petitie begonnen tegen het bouwinitiatief van HomeFlex uit Sliedrecht.

 1. Uitvinder van de verrekijker Hans Lipperhey vereeuwigd in brons
  PREMIUM

  Uitvinder van de verrekij­ker Hans Lipperhey vereeuwigd in brons

  BURGH-HAAMSTEDE - Het heeft wat tijd en moeite gekost, maar de uitvinder van de verrekijker, Middelburger Hans Lipperhey, krijgt eindelijk een standbeeld. En kunstenaar Joop van Nugteren uit Burgh-Haamstede mocht het maken. ,,Twee jaar geleden liep hier iemand in de galerie binnen die zomaar wat vragen stelde over prijzen van diverse groottes van beelden. Het bleek Rijk Jan Koppejan van de Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen in Middelburg. Een half jaar later vroeg hij me een klein concept te maken voor het beeld van Hans Lipperhey. En nog een jaar later kreeg ik groen licht voor het grote beeld.”
 1. Scherpbier: "Niet groot, maar wel gemoedelijk"
  Play

  Scherpbier: "Niet groot, maar wel gemoede­lijk"

 2. Mark Rutte: "'Tunnel tolvrij' roepen, dat is makkelijk"
  Play

  Mark Rutte: "'Tunnel tolvrij' roepen, dat is makkelijk"