Volledig scherm
Opbrengst van de hondenbelasting hoeft niet per se aan hondenzaken te worden uitgegeven. Maar de gemeente Vlissingen wees wel eerder uitlaatterreinen aan en verwierf een hondenpoepzuiger. © RUBEN OREEL

Petitie tegen hoge hondenbelasting in Vlissingen

VLISSINGEN - Sylviane Hogerheide uit Vlissingen begon afgelopen weekeind een petitie tegen de hoogte van de gemeentelijke hondenbelasting.

Dat Vlissingen, in tegenstelling tot veel andere gemeenten, de ‘blaftaks’ nog niet heeft afgeschaft, kan ze nog billijken. Maar dat de hondenbelasting de hoogste van Zeeland is, zit haar niet lekker. Dochter Manouk IJssel doet maandag even het woord namens haar moeder, omdat zij de petitie op internet zette. ,,Steeds meer gemeenten schaffen de hondenbelasting af. In Zeeland heffen Reimerswaal en Goes de belasting niet meer. In Vlissingen gaat het nog steeds omhoog. Voor één hond betaal je intussen 91,62 euro, voor twee honden zelfs het driedubbele.”

Met haar moeder beseft IJssel dat mensen de keus hebben een hond aan te schaffen. ,,Maar een hond is voor veel mensen sociaal een uitkomst. Ze zijn minder eenzaam thuis en komen door met het dier uit te gaan in contact met andere mensen.”
Ook een armlastige gemeente zou daar rekening mee moeten houden, vindt Hogerheide. Ze wil de petitie, die aan het eind van maandagmiddag 130 keer was ondertekend, binnenkort met zoveel mogelijk handtekeningen aan een vertegenwoordiger van de Vlissingse gemeenteraad overhandigen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement